De catering van streamingsdienst HBO MAX had even geen rekening gehouden met de gevoelige maag van duivenfluisteraar Marijke Helwegen (74). Tijdens een premièrefeestje van een nieuwe serie hebben ze haar zelfs bijna om zeep geholpen. Het is dat Marijke de veerkracht heeft van een prehistorisch reptiel, anders had de plaatselijke conciërge mond-op-mond moeten praktiseren.

Voor de tweede keer kantje boord

Inmiddels heeft Helwegen de 74 jaar aangetikt. Alleen dát mag überhaupt al een wonder wezen. In 2019 werden haar geliefde duifjes bijna wees, toen hun voogd nog net niet bezweek aan een gescheurde borstimplantaat. Deze werd gelukkig succesvol verwijderd en Marijke pakte met frisse zin de draad weer op.

Nu moest Helwegen een tweede keer aan de dood ontsnappen. De stagiaires van de catering van HBO MAX hadden speciaal voor een premièrefeest een snackpalet ontworpen. Helaas waren de organen van Marijke hier niet tegen opgewassen.

‘Stoooop!’

Het was echt een tragedie, vertelt de trillende faceliftfanaat in een interview met de Party. “Op de première van het tweede seizoen van de HBO Max-serie And Just Like That, het vervolg op Sex And The City had ik na afloop opeens heel erg honger en toen heb ik op de afterparty een paar pastrami hapjes gegeten.” Die hapjes waren mogelijk niet goed gekoeld óf over de datum. “In de auto terug naar huis, met een vriendin die net zo snel als Max Verstappen rijdt, zei ik opeens: ‘Stóp!’”

‘Ik was doodziek’

Marijke heeft vervolgens een spoor van voorgekauwd HBO-buffet over de stoep getrokken. “Ik was zó misselijk en moest overgeven, wat ik langs de kant van de weg gedaan heb. Ik was doodziek.” Gelukkig kon ze haar ei kwijt bij vrienden, familie en haar grijze gevogelte. “Een vriend die ik het vertelde, kwam niet meer bij van het lachen.” De volgende keer toch een strip rennie in de handtas stoppen.

Bron: