Johan Derksen noemt de klachten van medewerkers van DWDD over Matthijs van Nieuwkerk gezeur van softies. Maar waarom bleef hij zelf jaren na dato dan ‘doorzeuren’ over zijn autoritaire vader. Ook had hij geen goed woord over voor ‘driftkikker’ Ali B? Meet Derksen met twee maten?

,,Al die afvallers die ziek, zwak en misselijk zijn geworden van een woede-aanvalletje van Matthijs, dat zijn een beetje softies.” Johan Derksen is heel stellig over Matthijs van Nieuwkerk nadat de DWDD-presentator door de Volkskrant genadeloos van zijn voetstuk is gestoten. ,,Van mij mag hij gewoon weer op de buis. Het is natuurlijk zo dat heel veel van die klachten gewoon een beetje gezeik is.” Maar meet Derksen dan niet met twee maten?

Bijzonder driftig
Immers, toen bleek dat ook Ali B enorm uit zijn slof kan schieten, oordeelde De Snor veel minder mild: ,,Ali B was toch die man die altijd riep: ‘Ik ben aan het verbinden’? Het is gewoon een ontzettende hork, joh. Een geweldige paardenlul!” Ook met andere autoritaire mannen had Derksen weinig op, onder wie zijn eigen vader. „Mijn vader was een bijzonder driftige man die, als hij zijn zin niet kreeg, meteen met stemverheffing sprak. Ik wilde weg van de man die alles wat ik wilde onmogelijk maakte.”

Louis van Gaal
Op zijn zestiende tekende Derksen een contract bij het voetbalinternaat van Go Ahead Eagles. ,,Ik was onder het autoritaire juk van mijn vader uit. Ik had geld om voor mezelf te zorgen en ik ben sindsdien ook nauwelijks meer thuis geweest.” Jaren na dato zeurde Derksen nog over zijn jeugd: ,,Het is gek, maar ik vind het nog altijd moeilijk om te zeggen dat ik van mijn vader hield. Ik denk dat ik daarom Louis van Gaal ook zo slecht kan verdragen. Als hij zijn stem verheft, denk ik: nee, Louis, dáár heb ik geen zin meer in.”

Anti-autoritair
,,Ik ben volkomen anti-autoritair geworden; ik pik niets meer!” Toch noemt Derksen de medewerkers van Matthijs die bij DWDD zijn uitgekafferd, vernederd en beledigd doodleuk softies. Ook vindt hij dat Talpa zijn kans moet grijpen en bullebak Matthijs moet binnenhalen. ,,Wat blijft staan, dan is het een fantastische tv-man. Als Talpa ergens behoefte aan heeft, zijn het fantastische tv-mannen.”

Bron: