Vorige week werd Nederland opgeschrikt door het overlijden van Daniëlle van ’t Schip. De vrouw van John en dochter van Willeke Alberti kon de strijd tegen kanker niet in haar voordeel beslechten. Vandaag stond haar begrafenis gepland.

Loodzwaar

Op de stoep van het voormalig kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht in Amsterdam had Willeke Alberti het loodzwaar.
Tijdens het ziekteproces bleef Willeke liever zwijgen. Vader Joop Oonk zei vorige week, kort na het heengaan van zijn dochter tegen Privé: ”Het moeilijkste is dat haar hele strijd, met al die pijn, die ze kon doorstaan is dat ze dacht beter te worden. Dat bleek voor niets.”

Steun

Ze wachtte op de aankomst van de kist. Bij haar was de volledige familie Van ’t Schip. Ook John, Linda en haar halfbroer Johnny de Mol waren er.
Noa Vahle, Louis van Gaal, Dinand Woesthoff, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Wim Kieft, Sjaak Swart en nog vele andere oud-voetballers waren gekomen om Daniëlle een laatste eer te bewijzen. Uit de mediawereld waren onder meer Chantal Janzen, Royce de Vries en John Ewbank er.

Dienst

Daniëlles kinderen Estelle en Davey en haar broers Johnny, Kay en Joshua hadden een prominente rol tijdens de dienst. Davey, die tegenwoordig in Australië woont, gaat volgend jaar trouwen. Daniëlle had daar zo enorm graag bij willen zijn.
Het lot besliste helaas anders. Daniëlle van ’t Schip zal door heel veel mensen, en nog heel lang, gemist worden. Vanuit deze plek wensen wij alle betrokkenen enorm veel sterkte.

Bron: