De breuk tussen Nick en Simon kwam voornamelijk tot stand doordat Simon aan de lopende band vreemdging, wat de druppel was voor Nick. Verschillende vermeende minnaressen van Simon deden hun boekje open en onthulden hoe hij te werk ging. Ondanks de onthullingen blijft de vrouw van Simon in haar eigen bubbel geloven en alles ontkennen.

Niet lang daarna ontstonden er geruchten dat Nick overwoog om te stoppen met het duo Nick en Simon. Enkele dagen later werd officieel aangekondigd dat het tweetal uit elkaar ging. Terwijl Simon zijn eigen weg vervolgt, is Nick begonnen aan een solo-zangcarrière. Helaas lijkt het erop dat zijn eerste single, genaamd “Shatterproof,” een regelrechte flop is.

Nick worstelt met het vinden van succes zonder Simon aan zijn zijde. Zijn single wordt nauwelijks gedraaid op de radio en hij wordt solo niet geboekt voor optredens. Zo diep is Nick gezonken dat hij heeft besloten zijn single live op straat in Amsterdam te spelen als straatmuzikant, in een wanhopige poging om mensen te bereiken en zijn muziek te promoten.

Het lijkt erop dat Nick zich zwaar heeft vergist in de magie van Nick en Simon. Hij dacht dat hij het solo wel kon redden, maar de fans lijken niet te zitten wachten op zijn solocarrière. Zal Nick ooit het succes en de erkenning vinden die hij zoekt, of zal hij voor altijd in de schaduw van het voormalige duo blijven staan? De tijd zal het leren.

Hieronder de trieste beelden van Nick:

Bron: