Roy Donders en zijn vriendin Michelle verwachten half maart hun eerste kindje en de twee kunnen niet wachten om de baby in hun armen te sluiten. Toch zijn er ook zorgen. Michelle moet in het ziekenhuis bevallen omdat ze diabetes type 1 heeft. ,,Dat heb ik wel onderschat”, aldus Roy.

De zwangerschap kwam als een grote verrassing voor Roy en Michelle. Na een echo, vlak voor de bekendmaking van het geslacht, liet het koppel weten ontzettend blij te zijn. ,,Het heeft tien vingertjes, tien teentjes, de botjes kloppen en het hartje klopt”, vertelde Roy trots in een YouTube-video.

Bevallen in het ziekenhuis

Met vuurwerkfonteinen, vlammenwerpers en kanonnen waar roze poeder uitgeschoten werd, liet het koppel aan iedereen weten dat ze een meisje krijgen. En nu is het bijna zo ver: Michelle gaat binnenkort bevallen van hun dochtertje.

De baby zal ter wereld komen in het ziekenhuis. ,,Omdat Michelle diabetes type 1 heeft moet ze in het ziekenhuis bevallen”, legt Roy in gesprek met weekblad Story uit. Hij vertelt dat hij de suikerziekte van zijn vriendin flink heeft onderschat. ,,Toen ik Michelle leerde kennen, zei ze: ‘Ik heb suikerziekte’. Toen dacht ik: oké, dan moet je af en toe een keer prikken, en dan is het goed. Maar er komt veel meer bij kijken. Het beïnvloedt alles: je energie, je mentale welzijn…”

‘Veilig gevoel’

De suikerziekte heeft niet alleen impact op het leven van Michelle, maar ook op het leven van Roy. Hij maakt zich niet alleen zorgen om zijn vriendin, maar ook over hun ongeboren kindje. Dat hun dochter ter wereld zal komen in het ziekenhuis vindt hij dan ook erg fijn. ,,Het geeft een veilig gevoel. Als er iets fout gaat, zijn ze er meteen bij”, legt Roy uit.

Bron: