Gravin Eloise heeft de afgelopen jaren flink haar best gedaan om nóg bekender te worden dan ze al was. Als dochter van het broertje van de Koning was je natuurlijk een bekend gezicht, maar je had waarschijnlijk op veel plekken over straat gekund zonder al teveel aandacht te krijgen. Eloise koos er echter voor om vól in de bekendheid te stappen en verschijnt sinds jaren in vlogs, evenementen voor influencers en reist de hele wereld over om filmpjes en foto’s van zichzelf op social media te plaatsen. Dat resulteert tot nu toe in bijna 500 duizend volgers op Instagram. Eloise werd altijd warm ontvangen en mensen vonden haar een verademing. Maar met één interview heeft Eloise al haar glazen ingegooid. Eloise wil zich namelijk aansluiten bij Extinction Rebellion, naar ze wil niet minder vliegen: “Het stomme is dat ik het ook leuk vind om de wereld te zien…”

Gravin Eloise maakt zichzelf razendsnel immens impopulair

Dat is niet het enige, Eloise geeft ook aan dat ze het verschrikkelijk vindt om zo’n bekend gezicht te hebben. Ze vindt het verschrikkelijk dat mensen naar haar staren: “Daar ben ik me continu van bewust en dat gevoel wil ik graag kwijt.” Daarom kan Eloise niet wachten om naar het buitenland te verhuizen om in ‘anonimiteit’ te leven. Natuurlijk wel om daar verder te leven als influencer. Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf haalt genadeloos uit: “Eloise wil niet vliegen en minder worden aangegaapt door de mensen. Daarom stapt deze Palestina-activiste vliegtuig in en vliegtuig uit om overal op de wereld filmpjes van zichzelf te maken die […] vooral voortdurend aandacht genereren. Dodelijk vermoeiend. Wat let zulke zeikwijven om voor altijd in de vergetelheid te verdwijnen?”

Jan Dijkgraaf is niet de enige met kritiek

Gravin Eloise krijgt nog veel meer kritiek op haar bizarre uitspraken. Onder andere van Bart Nijman van GeenStijl: “Hoe bekender ze wordt hoe meer domheid er uit komt. Ze had een zekere cool toen ze obscuur was. Nu is het gewoon een Meilandje met een groter chateau” Ook Geert Dales, ex-voorzitter van 50Plus, haalt uit: “Huichelen, veinzen, faken, liegen, de poseur uithangen. Het waart rond als een ernstig virus. Hou op met dat gehuichel. Als je zo ’snakt naar wat anonimiteit’ heb ik een advies. Kap met dat uitponden van je bevoorrechte positie. Zoek een leuke baan. Draag zinvol bij aan de samenleving. Stop dat maffe poseergedrag.”

Bron: