Toch is de invloedrijke Gillis pas in 2020 een grote naam geworden onder het grote publiek door de realityserie ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ op SBS6. Vanaf 2015 stond Peter vier jaar op een rij in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. Maar hoeveel heeft de SBS-ster nu op zijn bank staan?

Oostappen Groep Vakantieparken

Ondernemer Peter Gillis kocht in 1986 samen met zijn familie hun eerste camping. Maar sinds twee jaar is Peter nog de enige eigenaar. Dit park vormde het begin van zijn imperium en de basis van Oostappen Groep Vakantieparken. Hij kreeg naamsbekendheid door de realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa.

Vermogen Peter Gillis

Ondanks dat de meeste mensen hun vermogen liever privé houden, heeft Peter er geen moeite mee als mensen weten voor hoeveel hij goed is. Vier jaar lang stond hij in Quote, maar daarna verdween hij van de lijst. Iets waar hij het niet mee eens is. De ondernemer is ervan overtuigd dat hij een plekje in de Quote 500 verdient, daarom richtte hij in 2020 zelf de ‘Quote 501′ op. Hij schat zijn eigen vermogen op zo’n 250 miljoen, maar volgens de hoofdredacteur van de Quote is dat ‘slechts’ 85 miljoen euro.

Quote 500

De hekkensluiter van de Quote 500 is Max Verstappen, die een vermogen heeft van ongeveer 120 miljoen euro. Als Peter opnieuw mee wil spelen in de Champions League van ondernemers, zal hij dus zeker nog 35 miljoen extra moeten verdienen, volgens Paul van Riessen, hoofdredacteur van de Quote.

Bron: