Het gaat overduidelijk niet best met de Meilandjes, zo blijkt uit een grimmige video die Maxime op Instagram deelt. Het is krachtig dat de realityster zich zo kwetsbaar openstelt tegenover haar volgers. Op de beelden is namelijk te zien hoe de ooit zo gefortuneerde beeldbuisfamilie is begonnen aan hun reis richting de afgrond. Hoe die reis wordt afgelegd? Per bus. Je weet wel, zo’n gevaarte voor het plebs. “Weet niet eens meer hoe zo’n ding eruit ziet,” mijmert Martien.

Erica probeert de sfeer er een beetje in te houden. Een pijnlijk tafereel dat volgers met lede ogen aanzien. “Wij gaan met de bus,” danst ze met haar vingertjes zwaaiend in de lucht. “Hoe lang is het geleden dat je met de bus bent geweest?,” vraagt Maxime haar vader. Die trekt het gezicht van een zure pier. “Ik weet niet eens meer hoe die bus eruit ziet!”

Uur wachten

Schijnbaar ging de showbizzfamilie gisteren uit eten en wilde niemand de bob zijn. Een taxi was klaarblijkelijk geen optie. “Wil jij de rekening vragen? Want wij moeten nog met de bus naar huis. Anders moeten we een uur wachten,” smiespelt Martien in het restaurant. De paniek druipt er vanaf.

Martien drinkt teveel

De bus was dus een noodoplossing voor het feit dat iedereen wilde wijnen gisteravond. In haar biografie vertelde Maxime nog dat haar vader ‘heel veel’ drinkt. In 2021 verbleven de Meilandjes voor opnames in Zweden, waar zijn drankgebruik voor het eerst werd besproken. “Toen hebben wij het er wel over gehad en hebben Montana en ik voor het eerst heel erg gehuild tegenover hem”, aldus Maxime. “Daardoor lieten we hem merken hoe erg wij daarmee zitten. Hij moet dan ook wel huilen, maar dan zegt hij uiteindelijk toch nog: ‘Ik weet wel dat ik te veel drink, maar mijn vader dronk sterke drank, dus op zich valt het bij mij nog wel mee.’ Dat is altijd zijn excuus.”

Drinken prioriteit

Toch blijkt drinken wel een prioriteit. En niet enkel voor Martien. De familie heeft voor het eerst in jaren tijd gebruik gemaakt van het OV, puur om naar de fles te kunnen grijpen.

Bekijk de schrijnende beelden hieronder:

Bron: