Heel Nederland is inmiddels wel bekend met het veelbesproken televisieprogramma Chateau Meiland. De extravagant Martien Meiland, die alle touwtjes in handen heeft, is uitgegroeid tot een echte mediapersoonlijkheid. In de afleveringen zien we het gezin voornamelijk klussen, wijnen, kibbelen en lachen met elkaar. De familie wist hiermee een flink vermogen te verdienen.

Verhuizen

De familie verhuist vaak van de ene naar de andere plek. Het begon allemaal nadat ze het chateau in Frankrijk verkochten voor 1,25 miljoen. Ze verhuisden terug naar Nederland, naar een boerderij in de Achterhoek. Vanwege perikelen met de gemeente, verhuisde de familie kort daarna naar een villa in Noordwijk. Erica en Martien verkochten hun Noordwijkse villa na een korte periode vanwege gebrek aan privacy en verhuisden voor de vierde keer. Nu vertoeven Erica en Martien heerlijk in hun nieuwe optrekje: Landhuis Duinwijk, gelegen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

Maar ook dochter Maxime Meiland kan er wat van. Zij verhuisde eind 2022 met haar dochters Claire, Vivé en haar man Leroy naar een nieuw huis: een luxe villa in Noordwijk. Het stel woonde hiervoor al in Noordwijk, maar verhuisde deze keer naar een groter en luxueuzer huis. Het vorige huis verkocht Maxime voor €1,2 miljoen. Voor het nieuwe onderkomen waar de Meiland-telg nu met haar gezin in woont, hebben ze €2,3 miljoen moeten betalen.

Realityserie Chateau Meiland

De familie Meiland verdient het meeste geld met hun programma. Ze verdienen namelijk zo’n 50 duizend euro per aflevering! Toch zitten alleen Erica en Martien in hun BV. ‘Bij Martien en mij is alles 50/50’, vertelde Erica in 2021 aan het zakelijke YouTube-kanaal ‘7DTV. Hun dochters Maxime en Montana sturen gewoon een factuur naar hun moeder.

Andere inkomsten

Naast het programma heeft het gezin nog andere inkomstenbronnen. Martien wordt regelmatig gevraagd voor presentatieklussen, commercials en tv-shows. Daarnaast brachten Martien, Erica en Maxime ook allemaal een boek uit.

Vermogen familie Meiland

Het geschatte vermogen van Martien is 3 miljoen euro, wat een geld! Dochter Maxime doet het ook goed, zij heeft een vermogen van zo’n 2 miljoen euro en dat ondanks dat ze net een huis heeft gekocht van €2,3 miljoen. Het het vermogen van moeder Erica wordt geschat op 2,3 miljoen euro. Erica vertelde eerder in een interview met het zakelijke YouTube-kanaal ‘7DTV dat ze hun eigen bedrijf ‘wel een miljoenenbedrijf kunt noemen’. Maar: ‘Niet heel veel miljoenen, hoor.’

Montana Meiland

Dan hebben we natuurlijk ook nog Montana Meiland. Over het vermogen van de oudste dochter is vrijwel niets bekend. Montana was in de beginperiode natuurlijk ook minder aanwezig in het programma Chateau Meiland. Aangezien ze in dit achtste seizoen van Chateau Meiland steeds vaker opduikt, zal Montana de laatste tijd vast weer wat bijverdienen. En wie weet komt er van haar ook nog een boek uit.

Bron: