Eergisteren werd Rachel Hazes gespot in het bijzijn van een filmploeg van Talpa. Wat had dit nou weer te betekenen? Wel, ‘La Kroketta’ krijgt een eigen realityserie over haar avonturen in Spanje. Maar wat beurt ze daar eigenlijk voor? Evert Santegoeds denkt het te weten.

Realityserie Rachel Hazes

Rachel is inmiddels in Torremolinos, want daar opent op 10 februari aanstaande Brassere Casa Hazes. En dat is inderdaad een soort eerbetoon aan haar overleden man. Die had vermoedelijk liever een kroeg gehad waar hij bvo’tjes achterover kon tikken, maar het wordt een broodjeszaak.
Allemaal leuk en aardig, maar Rachel is ondertussen zo’n beetje persona non grata in heel Nederland. Er zijn nog drie of vier mensen waar ze geen ruzie mee heeft. De verbazing was dan ook groot toen bekend werd dat Talpa haar aan het filmen is voor een realityserie. Ook Evert Santegoeds weet niet goed wat hij moet zeggen. ”Wie dat bedacht heeft…”

‘Helemaal niet leuk’

Voor de goede orde: het is nog niet zover. Talpa schiet wel filmpjes, maar als dat allemaal niet leuk genoeg is, komt er helemaal niets uit. In zijn podcast Strikt Privé denkt Santegoeds nu al te weten dat het niet leuk wordt.
”Een docusoap over Rachel Hazes, die koffie loopt te serveren”, zo merkt Evert cynisch op. Hij denkt dat Rachel het televisiepubliek weinig te bieden heeft. ”Er is geen tegenspeler, ze heeft geen man, er is helemaal niks. Ook haar familie speelt geen rol.”

Verdient niet veel

Waarom zou Rachel een eigen soap willen? Jordi Versteegden van De Telegraaf denkt het wel te weten: ”Dat is om klanten te werven voor haar brasserie.” In de studio concludeert men dat Hazes er alleen maar voordelen van heeft.
Ze krijgt meer naamsbekenheid, hoopt op meer klanten en wellicht draait de publieke opinie een beetje. En ze krijgt er ook nog geld voor. Maar hoeveel eigenlijk? Is dat meer of minder dan 50.000 euro voor een seizoen? Evert: ”Daar mag ze heel blij mee zijn.”

Bron: