Het verhaal van Kelly McGillis, bekend van haar rol in de iconische film “Top Gun”, is er een van transformatie en keuzes die in schril contrast staan met die van haar tegenspeler Tom Cruise. Nu 65 jaar oud, is McGillis bijna onherkenbaar veranderd door de jaren heen, geconfronteerd met “age shaming” en andere uitdagingen.

Geboren in 1957 in Newport Beach, Californië, bereikte McGillis bekendheid als de intelligente en mooie Charlie Blackwood in “Top Gun”. Ondanks haar succes werd ze geplaagd door onzekerheden, vooral over haar uiterlijk. Haar rol als Charlie was gebaseerd op de echte Christine Fox, een invloedrijke figuur bij het Pentagon.

Na “Top Gun” verscheen McGillis in verschillende films en tv-rollen, maar geen enkele versterkte haar carrière zoals haar eerdere successen. Uiteindelijk keerde ze Hollywood de rug toe, richtte ze zich op haar gezin, en opende ze een restaurant in Florida. Haar leven werd ook gekenmerkt door persoonlijke uitdagingen, waaronder haar worsteling met haar seksualiteit en alcoholisme.

In 2002 scheidde McGillis van haar man Fred Tillman. In 2009 kwam ze uit de kast als lesbienne in een interview met SheWired. Ze trouwde met Melanie Leis in 2010, maar ze gingen in 2011 uit elkaar. Tegenwoordig woont McGillis in een blokhut in Hendersonville, North Carolina, ver weg van de schijnwerpers van Hollywood.

Haar afwezigheid in “Top Gun: Maverick” en haar veranderingen in uiterlijk hebben geleid tot discussies over veroudering en de druk van de entertainmentindustrie. McGillis heeft echter een voorkeur voor een leven buiten de schijnwerpers en blijft trouw aan zichzelf, ondanks de uitdagingen en veranderingen die ze heeft meegemaakt.

Bron: