De harde werkers in de zorg, juffen en meesters die thuisonderwijs mogelijk maken en laten we ook het supermarktpersoneel niet vergeten: in veel beroepen wordt momenteel heel hard gewerkt om Nederland draaiende te houden. Waar je niet veel mensen over hoort, is de vuilnisophaaldienst. Beau van Erven Dorens brengt daar verandering in.

Beau mocht op woensdagochtend even onderdeel uitmaken van het team dat in Utrecht met de vuilniswagen door de stad rijdt om het vuil op te halen. “Ik deed het uit respect voor alle vuilnismannen en -vrouwen van Nederland”, vertelt Beau aan AD.

Vitaal werk

Beau is van mening dat mensen die het vuilnis ophalen óók vitaal werk hebben. Maar hoe is het om daadwerkelijk het werk uit te voeren? Daar kon Beau op maar één manier ontdekken: door zelf een ochtend mee te draaien. “Het was heel leuk en ik heb veel geleerd. De aandacht gaat terecht naar de mensen in de zorg. Maar ook deze mensen verdienen een pluim voor hun werk.”

Beau is een snelle leerling en het gaat hem in ieder geval goed af. Volleerd stapt hij op de wagen nadat hij netjes de bak terugbrengt naar een filmende toeschouwer.

Bron: Libelle Beeld: Youtube