Als je maandagochtend de weg op gaat, wees dan voorzichtig, want er worden winterse buien voorspeld tijdens de ochtendspits. Meteoroloog Dennis Wilt meldt dat er kans is op gladheid.

Code geel voor gladheid

Het KNMI heeft voor heel Nederland, behalve het Waddengebied, code geel afgegeven vanwege de mogelijkheid van gladheid. De code ging zondag om 18.00 uur in voor het grootste deel van Nederland, behalve in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland, waar het om 22.00 uur ingaat.

Winterse buien met hagel en sneeuw

Op maandag trekken buien met hagel en sneeuw vanaf de Noordzee over ons land. Vooral landinwaarts wordt er veel (natte) sneeuw verwacht, wat lokaal voor een wit landschap kan zorgen. Het kan ook glad worden als de sneeuw blijft liggen, met Limburg als de regio waar de kans op een wit landschap het grootst is.

Tegelijkertijd wisselen zonnige periodes af met stevige wind. De temperatuur stijgt overdag een paar graden boven nul, maar ’s nachts kan het op veel plaatsen weer licht vriezen.

Mogelijk pak sneeuw op woensdag

Volgens de recente weermodellen trekt op woensdag een gebied met sneeuw vanuit het zuiden het land binnen, waardoor lokaal een pak sneeuw kan blijven liggen. Later in de week wordt het droger met meer zon overdag, maar er blijft nog steeds lichte vorst in de nacht en vroege ochtend.

Wees voorbereid op mogelijk gladde wegen en houd het weerbericht in de gaten als je van plan bent om maandagochtend de weg op te gaan. Pas je rijgedrag aan de weersomstandigheden aan en zorg voor een veilige rit. Veiligheid gaat boven alles!

Bron: