Binnenkort brengt AD-journalist Marcia Nieuwenhuis haar boek Met de trekker naar de macht uit. Marcia heeft het intensieve politieke traject van de BBB-lijsttrekker in de Tweede Kamer op de voet gevolgd. Ze heeft uitgebreide gesprekken gevoerd met belangrijke personen in het leven van de politica, waaronder familie, vrienden en talloze leden van de BBB-partij. Tijdens haar onderzoek heeft ze deelgenomen aan campagnes, debatten geanalyseerd, de constante stroom van tweets doorgenomen en met vlotte pen de politieke tactieken van de BBB-lijsttrekker onthuld, zoals aangekondigd door haar uitgever.

Özcan Akyol onthulde deze week in Vandaag Inside dat een bepaald deel van het boek bij velen de wenkbrauwen zal doen fronsen. Het betreft een ontmoeting tussen Marcia en Dennis Grippeling, de man van wie Caroline in 2001 scheidde. Volgens Dennis heeft Caroline tussen 2001 en 2010 doelbewust gewerkt aan het verslechteren van de relatie tussen hem en hun kinderen.

Rust

Caroline laat in een gezamenlijk statement met haar kinderen aan Shownieuws weten dat dit verhaal niet zou kloppen. ‘De door mevrouw Nieuwenhuis geschetste gebeurtenissen rond de scheiding, komen niet overeen met onze werkelijkheid. Dit hoofdstuk in ons leven hebben we (niet zonder reden) 13 jaar geleden afgesloten. Wij hebben er destijds zélf voor gekozen om geen contact meer te willen met onze vader/ex-man. Dat bracht veel rust terug in ons leven.’

‘We willen verder gaan met ons leven’

Het statement gaat verder: ‘Wij hebben mevrouw Nieuwenhuis daarom enkele weken geleden in een 2,5 uur durend, indringend, gesprek uitdrukkelijk gevraagd dit deel van ons leven te laten rusten. Zij heeft deze uitdrukkelijke wens niet gerespecteerd. Wij vragen alle anderen de rust die wij hadden in ons leven, met betrekking tot de scheiding, wel te respecteren. Verder willen we het hier graag bij laten en verder gaan met ons leven’, besluiten Caroline en haar kinderen Ryan en Kyle.

Bron: