De Belgische voetbalwereld verkeert in shock nadat bekend is geworden dat profvoetballer Dapo Mebude, die speelt bij de club KV Oostende, met zijn auto gecrast is tegen een boom. De 22-jarige speler vecht nu voor zijn leven, zo meldt Het Nieuwsblad.

Dapo Mebude ongeluk

Rond 09.00 uur vanmorgen gingen het mis op de afrit van de E40 in Loppem, in de richting van Brussel. Om nog onduidelijke redenen verloor Mebude de macht over het stuur, raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer moest hem bevrijden.
De speler is er slecht aan toe en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is zijn situatie kritiek. Vertegenwoordigers van KV Oostende zijn in het ziekenhuis aanwezig. Het Belgische parket heeft een verkeersdeskundige op de zaak gezet, die de exacte omstandigheden moet achterhalen. Zo moet er duidelijk worden hoe het mis heeft kunnen gaan.

Wedstrijd afgelast

De voetballers van KV Oostende waren op het moment van het ongeluk onderweg naar een oefenwedstrijd in Knokke. Enkele medespelers waren, weliswaar op afstand, getuige van wat er gebeurde. De wedstrijd is direct afgelast vanwege de gebeurtenis. ”Onze gedachten zijn bij Dapo en zijn familie”, zo luidt de verklaring vanuit de club.
Dapo Mebude is bij KV Oostende voornamelijk wisselspeler. De Brit met een Nigeriaanse achtergrond speelde in de jeugd van Glasgow Rangers in Schotland. In de zomer van 2021 transfereerde hij naar Watford FC, dat hem uitleende aan AFC Wimbledon. Sinds september 2022 speelt hij voor KV Oostende.

Bron: