Anouk heeft, terwijl ze op latere leeftijd haar kinderwens wilde vervullen, meerdere miskramen doorgemaakt. Het is zelfs zo dat Anouk ondanks een miskraam de volgende dag gewoon op de jurystoel van The Voice of Holland plaatsneemt.

De zangeres heeft in de beginfase van haar relatie met Dominique niet het verlangen om nog een kind te krijgen. Toch bedenkt ze zich op een zeker moment. ‘Hij heeft altijd kinderen gewild, ik wilde hem dat niet ontnemen’, legt ze uit. Niettemin verliep het proces allesbehalve soepel. ‘Ik heb drie miskramen gehad, want tja, ik was toch ‘al’ 39 jaar en mijn schildklier werkte niet goed. Dus ik kreeg ook medicatie om ervoor te zorgen dat het niet direct al zou worden afgestoten.’

Biologische klok

Deze periode is voor Anouk bijzonder intens, vooral vanwege de voelbare tijdsdruk van haar biologische klok. ‘Dat maakte die miskramen wel extra teleurstellend. Vooral voor hem, want iedere keer ben je blij en dan is het ‘m toch niet.’

‘Met naweeën en alles’

Tijdens een van de opnames van The Voice of Holland heeft de zangeres nog last van een miskraam. ‘Ik had zelfs een keer ’s nachts een miskraam en zat de volgende dag weer op die stoel, nog met naweeën en alles’, vertelt ze. Wanneer Anouk de opnames terugziet, merkt ze op dat ze buitengewoon kritisch was. ‘Ik was ontzettend hormonaal en voelde me niet op mijn gemak. Dus nee, dat was niet mijn beste tijd’, geeft ze eerlijk toe.

Jelizah Rose

In 2016 komt er een einde aan de periode vol miskramen. Anouk en haar man Dominique krijgen in dat jaar een dochtertje, genaamd Jelizah Rose.

Bron: