André Hazes en Monique Westenberg het showbizzkoppel waarvan de liefdesperikelen de Nederlandse media al jaren bezighouden lijken nu een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun turbulente relatie. In hun Videoland-docu legt André een pikante vraag voor aan Monique: “Hoe lang hebben wij nu denk je ongeveer wat wij hebben? Wat we nu hebben.” Hiermee verwijst hij naar hun huidige latrelatie, waarbij ze exclusief zijn, maar niet samenwonen.

Monique reageert verrast: “Sinds dat jij op de radio zei: ‘We zijn weer samen’, toen dacht ik: o, het heeft een naam.” André reageert daarop met een opmerking over hun intieme momenten; “Maar daarvoor gaf ik je al elke keer de 90 seconden van je leven,” waarop Monique lachend reageert: “Nou, dat is nog lang.”

De soap belicht ook de talloze affaires van André die door Monique vergeven zijn. André erkent de diepte van hun liefde en uit zijn verbazing dat Monique hem ondanks alles is blijven steunen. Hij bekent dat hij jaloezie zou voelen als Monique affaires zou hebben: “Er is een tijd geweest dat we uit elkaar waren en dat Monique appcontact had met iemand. Daar mocht ik natuurlijk eigenlijk niks van vinden, maar het moment dat ik dat wist zakte echt de grond onder mijn voeten vandaan.”

André geeft toe dat hij het niet had kunnen verdragen als de rollen omgedraaid waren gezien zijn eigen escapades met Bridget en andere vrouwen. Nu beweert hij volledig toegewijd te zijn aan Monique. Hun ongebruikelijke relatie, met samenwonen op maandag en dinsdag en de rest van de tijd apart, is voor André ideaal: “In mijn vriendenkring… Die noemen mijn relatie echt Champions League, hoe ik het voor elkaar heb.”

Ook Monique lijkt tevreden met de huidige situatie: “Als ik nu iemand nieuw zou leren kennen, zou ik ook niet gelijk samenwonen. Dan wil ik ook die persoon eerst goed leren kennen en alles en dat is nu ook.”

Bron: