Emile Ratelband wordt volgend jaar alweer 75 jaar oud, maar daar is hij het niet mee eens. De tsjakka-man is in rechtszaken verwikkeld om zijn geboortedatum te laten aanpassen.

Leeftijd

Hij probeerde zijn geboortedatum al eerder te laten wijzigen, maar daar ging de rechter niet in mee. Emile legt zich daar echter niet bij neer.
”Wat wel gaat lukken is om als leeftijd het getal 49 in mijn paspoort te laten zetten. Dan moet ik elk jaar weer een nieuw halen. Dat wordt nog wat, maar okee.”
”Dat traject zit nu in de laatste fase en ik ga dat echt wel winnen”, zo vertelt Emile overtuigend tegen weekblad Story. ”Over een jaar is het zover.”
Emile Ratelband (75) start nieuw leven: ”krijg tiende kind”

Tiende kind

Om te ‘vieren’ dat hij voortaan als 49-jarige door het leven gaat, wil Emile een tiende kind. ”Die neem ik dan ja. Ik heb mijn broer al gevraagd of ik de baby naar hem mag vernoemen. Chris of Chrisje. Mijn broer zei dat hij dit niet wil.”

Procedure

Maar Emile Ratelband gaat de komende weken niet alleen voor paspoortzaken naar de rechtbank. Hij gaat ook zijn ex-vrouw aanklagen.
Dat gaat om de moeder van zijn kinderen Royce (16) en Emilio (14). Hij wil Moon van Buren aanklagen vanwege mishandeling van Moon.
In 2013 lekte er een geluidsfragment uit waarbij Emile zijn ex een paar trappen tegen haar benen gegeven zou hebben en haar in haar gezicht zou hebben gemept.

Emile stelde dat de opnames gemanipuleerd waren. Toch moest hij van de rechter 25 uur taakstraf uitvoeren. Wat Ratelband betreft, is dit nog niet voorbij.

In scène gezet

‘Royce en Emilio hebben inmiddels los van elkaar en zonder dat het hen is gevraagd, een verklaring daarover afgelegd.”
”Beiden zeggen daarin: Papa heeft mama nooit geslagen. Papa heeft mama nooit geschopt, mama heeft dit in scène gezet.”
”Dit heb ik zwart op wit. Ik ga nu een klacht indienen bij de rechtbank, omdat hun moeder mijn carrière bewust kapot heeft gemaakt, en mij bewust in een kwaad daglicht heeft gezet. Dit is nog lang niet voorbij. Dat verzeker ik jullie.”

Bron: