Op 7 januari dit jaar heeft de 13-jarige Lucas uit Frankrijk zichzelf van het leven beroofd. De jongen werd maandenlang gepest op school. Volgens zijn moeder was de aanleiding hiervoor dat Lucas homoseksuele gevoelens had.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de pesterijen inderdaad hebben bijgedragen aan de zelfmoord van Lucas. Twee jongens en twee meisjes van 13 jaar oud zijn aangeklaagd voor ‘pesten met zelfdoding tot gevolg. De vier hebben bekend zich schuldig te hebben gemaakt een ‘het voor de gek houden’ van Lucas.

De moeder van de jongen, Séverine, is volledig gebroken op een persconferentie. Ze zei onder meer: “Het spijt me dat ik je niet kon redden.” Ze is woedend op de daders, maar benadrukte ook dat zij ook nog maar kinderen zijn.

School deed te weinig

Na de dood van Lucas is er in heel Frankrijk ophef ontstaan. Zijn familie heeft maandenlang tevergeefs getracht de pesterijen te stoppen. De moeder vindt dat de school niet voldoende heeft ondernomen tegen de pesters.

Daar is de rector van de school het niet mee eens. Hij vindt dat er wel degelijk is gehandeld nadat er meldingen binnen kwamen.

Volgende maand moeten de vier daders voor de rechter verschijnen. Als zij schuldig worden bevonden, kunnen zij tot maximaal 10 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld. We blijven deze tragische zaak vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten houden.

 

Bron: