De Zweedse krant Aftonbladet komt zondagavond met een iets andere lezing op het Joost Klein-incident dan AvroTros. Daarbij zou een jonge fotografe betrokken zijn, wier camera door toedoen van Klein beschadigd raakte. „Er bestaat geen twijfel over dat hij zich volgens meerdere aanwezigen zeer agressief gedroeg”, zegt de volgens Aftonbladet zeer betrouwbare, anonieme bron.

Volgens de informatie van de Zweedse krant maakte de fotografe deel uit van de productie. „Er is haar hulp en ondersteuning aangeboden. Ze is naar wat ik heb begrepen behoorlijk aangeslagen door het incident”, zegt de bron. „De EBU zou niet hebben gehandeld zoals zij heeft gedaan, als ze het incident niet als zeer ernstig inschatte.”

Aftonbladet bevestigt opnieuw dat het incident vlak na het optreden van Klein in de halve finale van donderdag heeft plaatsgevonden. Er zouden meerdere getuigen van het incident zijn, aangezien het vlak naast het podium gebeurde. Verschillende getuigen zouden het gedrag van Klein als zeer aanstootgevend hebben ervaren, verklaart de bron. Als gevolg van de aanvaring zou de camera van de fotografe kapot zijn gegaan.

Bron: