Het KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien morgenavond. De dag begint nog warm, maar aan het einde van de middag trekt vanuit het zuidwesten een gebied met veel hagel, regen en onweer over.

Het weerinstituut heeft code geel uitgegeven voor gevaarlijk weer. Door felle buien kan in korte tijd op sommige plekken 20 tot 40 millimeter regen vallen. Hierbij kan wateroverlast ontstaan.

Ook kan het flink gaan hagelen, met hagelstenen tot vier centimeter groot. Verder waarschuwt het KNMI voor blikseminslag en zware windstoten en bomen die kunnen omwaaien.

Code geel geldt vanaf 17.00 uur voor Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Voor Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en Gelderland gaat de waarschuwing om 19.00 uur in. Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen moet vanaf 20.00 uur rekening houden met het noodweer.

Met code geel adviseert het KNMI om alert te zijn. Vanwege de verwachte windstoten tussen de 70 en 100 kilometer per uur moeten mensen op de weg extra voorzichtig zijn. Watersporters wordt geadviseerd om niet het water op te gaan.

Overigens begint de dag met zomerse temperaturen: in het zuidoosten kan het 30 graden worden. Langs de kust is het wat koeler, met een maximaal 24 graden.

Bron: