Robbert de Nijs, de zoon van zanger Rob, verschijnt vrijwel nooit in de media. Meestal is Jet de Nijs er als de kippen bij om wat te vertellen. In een uitgebreid interview met Privé vertelt Robbert hoe zijn vader er momenteel aan toe is.

Onwel

Eerder dit jaar ging het behoorlijk slecht met Rob. Hij werd thuis onwel en in het ziekenhuis werd aan de familie gevraagd om afscheid te nemen.
”Dat was behoorlijk schrikken. Overmand door emoties stapte ik de kamer binnen en ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest zeggen.”
”Ik fluisterde: ‘ik hou van je’, terwijl ik hem een kus op zijn hoofd gaf. Ik had niet verwacht dat dat zo heftig voor me zou zijn.”

Doorgaan

De familie weet dat het niet goed gaat met Rob, maar op zo’n moment als een paar maanden geleden kun je je niet voorbereiden.
Zoon Rob de Nijs geeft update: ”Het einde is nabij”
”Zo’n situatie ontstaat en is er ineens.” Robbert weigerde tegen zijn vader te zeggen dat het ‘zo goed’ is. ”Dat is het laatste wat ik wilde zeggen: ‘ga maar’ of ‘het komt wel goed’. Dan doe je toch net alsof iemand de strijd mag opgeven en dat wilde mijn vader niet.”

Wegkwijnen

Robbert ziet zijn vader steeds verder wegkwijnen. ”Dat is kl*te en je doet er niets aan. Het breidt zich stapje voor stapje steeds meer uit.”
”Je leert ermee leven. Zoals bijvoorbeeld aan het feit dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Een stukje met zijn rollator naar de keuken? Het lukt niet meer.”

Afscheid

Zijn zoon vertelt dat er wordt geleefd ‘met de dag’. ”Elke dag dat hij er nog is, is een cadeau en meegenomen.”
”Ik kan gewoon zeggen dat ik nog wat langer van mijn vader kan genieten. Voor het einde hebben we, hoe gek dat ook klinkt, nu gerepeteerd. Mijn vader is bijna op dat punt, maar hij is er nog.”

Bron: