Pierre van Hooijdonk ligt in de clinch met kersvers Ajax-trainer Maurice Steijn. Bij NOS Studio Voetbal zei ‘Pi-Air’ eergisteren dat Steijn in zijn NAC-periode betrokken was bij ‘duistere dealtjes’. Inmiddels bemoeit iedereen zich ermee. Zoon Sydney haalt uit naar Andy van der Meijde.

Duistere dealtjes

Dat het niet botert tussen Pierre van Hooijdonk en Maurice Steijn is al jaren zo. Eerstgenoemde zou voorheen kwaad zijn geworden, dat Steijn zijn zoon Sydney niet standaard een basisplaats gaf. Dat mag Steijn helemaal zelf bepalen als trainer, tot woede van vader Pierre.
Eergisteren zat Pierre van Hooijdonk samen met Ibrahim Afellay en de zich opmerkelijk gedragende Rafael van der Vaart als analist bij NOS Studio Voetbal. Daar liet hij vallen dat Steijn betrokken zou zijn geweest bij enorm ‘duistere dealtjes’. Man en paard wilde de voormalig topvoetballer niet noemen, maar de toon was hiermee al gezet. De uitspraken schoten bij Steijn in het verkeerde keelgat. Hij eist een rectificatie van de oud speler van onder meer Feyenoord.

Andy van der Meijde

Andy van der Meijde noemde Van Hooijdonk gisteren bij Vandaag Inside een ‘rat’. Hij wist ook te vertellen dat zoon Sydney onder Steijn in 31 van de 38 wedstrijden heeft gespeeld. ”De wedstrijden die hij niet speelde, was hij geblesseerd omdat hij dronken onder de douche was gevallen en een gat in zijn hand had. Dat is het enige.”
Zoon Sydney van Hooijdonk, bankzitter bij Bologna, laat nu via Twitter van zich horen. Hij zegt: ”Volgens Andy van der Meijde kun je niet zomaar dingen de wereld inbrengen op landelijke tv. Maar vervolgens pure leugens over mij verspreiden dat ik dronken in de douche ben gevallen, een gat in mijn hand had en daardoor niet veel gespeeld heb 🤣🤣.”
Wij vermoeden dat het laatste woord in deze zaak die heel voetbalminnend Nederland bezighoud nog lang niet is gezegd…

Bron: