Willeke Alberti heeft recentelijk haar geliefde dochter Daniëlle van ’t Schip en haar broer Tonny Alberti verloren. Ondanks deze moeilijke tijd toont de 78-jarige zangeres ongelooflijke veerkracht.

Het leven kan soms meedogenloos zijn, en niemand begrijpt dat beter dan Willeke Alberti. Tijdens de begrafenis van haar broer Tonny sprak ze vol moed uit dat ze haar verdriet snel zou proberen te verwerken en “als het mogelijk is” weer van het leven wilde genieten. En ze heeft woord gehouden! Slechts twee weken na het onverwachte verlies van Tonny schitterde ze in de spotlights, klaar om met De Bevers de klassieker ‘Reisje langs de Rijn’ nieuw leven in te blazen.

Vader Willy
Om deze bijzondere ‘comeback’ te vieren schoof het drietal aan bij Omroep MAX. Aan tafel werden er oude opnames getoond, waarin Willeke samen met haar vader Willy Alberti het nummer zong. Wat meteen opvalt, is de onveranderlijke smile van Willeke. Zelfs na alles wat ze heeft meegemaakt, is haar glimlach nog steeds even stralend als in die tijd.

De Zonnebloem
In de televisie-uitzending vertelde Willeke dat ze moeite heeft om te praten over het verlies van haar dochter Daniëlle. Wel stond ze erbij stil dat het juist Daniëlle was die tijdens haar ziekbed heeft aangespoord om door te gaan met haar prachtige werk, zoals het optreden in verzorgingstehuizen en haar inzet voor De Zonnebloem.

Licht
Johnny de Mol sprak hierover eerder bij RTL Boulevard en zei: ,,Ze (Willeke, red.) is heel verdrietig, maar ook zij moest van Daniëlle de liefde en het licht blijven verspreiden. Dus dat wil zeggen, ga optreden, ga die verzorgingshuizen in, maak de mensen blij. Want dat kan zij. Dat podium is toch een beetje haar therapie.”

Wens
Het is bewonderenswaardig hoe Willeke de wens van haar dochter heeft omgezet in actie en deze in no-time heeft vervuld. Dus, daar ging ze weer, de polonaise dansen in een bootje op de Rijn, met haar sidekicks De Bevers en een heleboel senior swingende fans, allemaal met een brede grijns op hun gezichten. Willeke, de polonaise kon gewoon niet zonder jou!

Bron: