Carice van Houten kun je tegenwoordig niet alleen kennen van haar werk als actrice, ze is ook te zien bij menig klimaatdemonstratie. Naar eigen zeggen werd Van Houten in februari 2023 klimaatactivist bij een lezing van wetenschapsfilosoof Chris Julien, georganiseerd door Extinction Rebellion. In de tussentijd is de actrice al meerdere keren aangehouden bij demonstraties en daar was natuurlijk de nodige pers bij. Echter blijkt Van Houten dit allemaal een beetje ‘voor de bühne’ te doen volgens het KLM-personeel. Daar wordt ze namelijk nog altijd regelmatig aan boord gezien meldt Story-baas Guido den Aantrekker. Den Aantrekker meldt: “Krijg tip van KLM-vlieger: veel collega’s daar kotsen ‘vedette’ Van Houten uit omdat zij wél als zogeheten Skipper van de KLM de wereld rondvliegt met de grootste privileges mogelijk, maar voor de bühne meeloopt in klimaatdemonstraties!”

Het jetset-leven van Carice van houten

Wanneer je als hardste roept dat er wat aan het klimaat en de veranderingen daarbij gedaan moet worden, dan is dat vele rondvliegen inderdaad wel een beetje hypocriet. Den Aantrekker vervolgt: “De voordelen zijn vooral een hogere prioriteit en service, voorrang bij upgrades en een onbeperkte gastentoelage voor de lounge.” Daarbij, wanneer jij en ik op vakantie gaan zitten we met een paar honderd man naast elkaar gepropt in een vliegtuig. Niet heel comfortabel, maar wel meer milieubewust omdat je met méér mensen vliegt. Net zoals het beter voor het milieu is om met méérdere mensen in één auto te zitten dan ieder voor zich. Critici merken dan ook op: “Dat soort lui vliegen business class en verbranden percentagegewijs nog veel meer kerosine dan de normale vakantieganger. Hypocrieter kan het niet.”

Krijg tip van KLM-vlieger: veel collega’s daar kotsen ‘vedette’ Carice van Houten uit omdat zij wél als zogeheten Skipper van de KLM de wereld rondvliegt met de grootste privileges mogelijk, maar voor de bühne meeloopt in klimaatdemonstraties #A12 pic.twitter.com/OUn4lzm6fr

Bron: