Er komt steeds meer bagger aan het licht over Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice. Linda de Mol verbrak haar relatie met de man per direct. De Volkskracht getuigt over het smerige gedrag van Jeroen jegens een 18-jarige kandidaat.

Donderdag brengt Tim Hofman op BOOS een uitgebreide reportage over het seksueel misbruik bij The Voice. RTL besloot de uitzending niet af te wachten en haalde het programma meteen van de buis. Nu komen ook de eerste verhalen van slachtoffers aan de oppervlakte.

Viespeuk Jeroen
De Volkskrant sprak met vijf deelnemers die het tot de liveshows brachten. Daarvan hadden er drie nare ervaringen met de bandleider. Kirsten Berkx die in 2017 achtste eindigde, getuigt: “Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een geil broekje aan.”

Op dat moment lachte ze dat stom weg. “Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de zwager van John de Mol, de baas van alles. (…) Maar waar haal je het lef vandaan om dit als veertiger te zeggen tegen een 26-jarige die je niet kent?”

Viezerd
Een andere vrouw getuigt liever anoniem. Zij vertelt over een repetitie met de The Voice-band. Jeroen vroeg haar toen om ergens anders te gaan staan. “Daar kan ik naar je kont blijven kijken”, zei hij haar. De bandleden moesten er eens hartelijk om lachen. “Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon. Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat of een grote bek, maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18.”

Excuses
Ook Nienke Wijnhoven komt aan het woord. Zij werd in 2018 derde en was toen amper negentien. Op een bepaald ogenblik bood Jeroen aan om haar naar het hotel te rijden. Een andere aanwezige nam haar toen in bescherming. “Nee, ik rijd je wel”, zei die.
De Volkskrant brengt stuk voor stuk ranzige verhalen. Jeroen wil niet op die verhalen reageren. Advocaat Peter Plasman liet weten: “Jeroen (…) heeft zijn oprechte excuses aangeboden. Hij zal niet ingaan op de verhalen die nu rondgaan, waar of niet waar. Zijn verklaring is duidelijk.”

Bron: