Bij het televisieprograma Married At First Sight (MAFS) gaat het natuurlijk allemaal om de perfecte match. Hiervoor hebben de ‘experts’ tal van vragenlijstjes en excelsheets opgesteld, waaruit zij denken te kunnen concluderen wie er bij elkaar past.

Chantal-MAFS

Oud-deelnemer Chantal Huf, die vorige week nog liet weten met de dood te zijn bedreigd toen het huwelijk met Henk strandde, klapt nu uit de school over het programma. Ze zet grote vraagtekens bij de makers van MAFS.
De experts koppelden Chantal dus aan Henk, terwijl ze eigenlijk op zoek was naar een soort alfmannetje. Henk bleek dat niet bepaald te zijn. Nu, vier jaar later, kijkt Chantal terug op haar deelname. En daarbij concludeert ze iets opvallends.

‘Kijkersbedrog’

Chantal zegt het niet letterlijk, maar hint erop dat er een beetje gemanipuleerd wordt met betrekking tot de koppels. ”Als jij filmt dat het allemaal zoetsappig is, gaat Peter van der Vorst daar geen nieuwe auto van kunnen kopen.”
”Als jij er een Chantal in zet, kun jouw hele familie een nieuwe auto geven.” Het komt er dus op neer dat er met opzet koppeltjes gemaakt zouden worden die helemaal niet matchen, zodat kijkers kunnen genieten van al het drama dat zich voordoet.
”Het is niet goed te praten, maar zo werkt het, blijkt achteraf. Je kan moeilijk elke dag een geranium neerzetten want dan kijkt niemand naar je zender.”

Match met Henk

Chantal wilde weten waarom ze met Henk was gematcht. Het antwoord daarop was schokkend. ”Dan komen we uit op Nederlandse muziek. Maarja, als ik op de hoek van de straat ga staan, zijn er wel honderd mannen die van Nederlandse muziek houden.”
Chantal denkt dat een wetenschappelijk huwelijk totale nonsens is. ”Het kan helemaal niet, joh.” Ze denkt dat het programma haar wilde omdat ze er op een bepaalde manier uitziet. ”Zij dachten: zij geeft tv. Die nasmaak heb ik ervan.”

Bron: