Johan Derksen doet bij Vandaag Inside een bizarre onthulling. Naar eigen zeggen jaagt de voetbalbobo elke maand zo’n 1.200 euro er doorheen aan sigaren. Daar bovenop ook nog zo’n 2.000 euro aan bezinekosten. “Het is zó onverantwoord dat het patserig is”, geeft hij toe.

Johan Derksen hangt goed in de slappe was. Op jaarbasis strijkt de beste vent zo’n anderhalf miljoen op met slap zeveren rondom een tafel. Niet gek dus dat hij zonder enkele gêne zijn sigarenverslaving kan faciliteren. Gistervond onthulde hij in Vandaag Inside hoeveel knaken dat geintje hem eigenlijk kost.

Onverantwoord en patserig

De belastingen in ons land stijgen de pan uit en ook Johan wordt getroffen. “Ik los de armoede op. Sigaren en benzine! Ik rook de hele dag en elke avond hiernaartoe is 100 euro benzine”, vertelt hij. Tafelgast Hélène is benieuwd: “Wat betaal jij voor een pakje nu? Wat maak jij op aan sigaren per maand?”

Johan speelt een beetje quasi beschaamd: “Nou, dat is zo onverantwoord dat het patserig is. Dat zeg ik niet. Mijn vrouw heeft het namelijk uitgerekend.” Maar daar neemt Hélène geen genoegen mee. “Vertel eens,” hitst ze hem op. Johan onthult: “Nee, verschrikkelijk. Kijk, ik rook per dag denk ik voor 40 euro.”

1.200 per maand

Met een snelle rekensom kom je uit op zo’n 1.200 euro per maand. Dat kwartje valt ook bij Wilfred Genee. Die verkeert in een staat van shock:“Hè?” Hélène: “Ohhh!! Hahaha. En straks voor 60 euro. Dus dan kom je op duizend euro.” Maar Johan heeft niet de zwartste longen thuis: “Mijn vrouw ook nog een pakje.”

Van der Gijp ziet het probleem niet: “Rook lekker door, man. Laat gaan.” Derksen stelt hem gerust: “Ja, dat doe ik ook!”

‘Als ik dat geweten had’

Wilfred is wel bezorgd. Die ziet het kapitaal van Derksen letterlijk in rook opgaan. “Moet ik dan opnieuw gaan onderhandelen met De Mol of zeg je: ‘Dit red ik nog net’? Als ik dit geweten had!”

Johan grapt: “Je hebt een verschrikkelijke blunder gemaakt door geen kilometervergoeding voor mij te eisen.”

Bron: