Özcan ‘Eus’ Akyol heeft het kleine beetje krediet dat Matthijs van Nieuwkerk nog had, de nek omgedraaid. De columnist van het Algemeen Dagblad beweerde gisteren bij Humberto dat er beelden zijn van Matthijs van Nieuwkerk. Deze zijn ‘niet zo gezellig’.

Geschrokken van beelden

Eus is een goede vriend van Matthijs, maar heeft toch besloten om zijn maat publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. De beelden betreffen repetities van De Wereld Draait Door (DWDD). Eus heeft het videomateriaal zelf bekeken toen hij oud-medewerkers sprak.
Volgens Akyol is er op de beelden te zien dat het er ‘niet zo gezellig’ aan toegaat. ”Geen fysiek geweld hoor”, aldus Eus die ontzettend geschrokken is van de dingen die Matthijs daar zegt. ”Toen dacht ik wel, deze kant van jou ken ik niet goed, dus ik weet ook niet precies wie ik nu verdedig.”

Blijven steunen

Ondanks de beelden en het Rapport-Van Rijn wil Eus zijn goede vriend graag blijven steunen. In het rapport is Van Nieuwkerk zo’n beetje de hoofdpersoon. Eus vindt dat hij zijn maatje niet kan laten vallen, ook al doet deze ‘slechte dingen’.
Op basis van de beelden is Akyol vervolgens erg duidelijk: ”Je kunt niet meer ontkennen dat daar niets gebeurd is.” Hij heeft Van Nieuwkerk al een tijdje niet meer gesproken. De oud-presentator is namelijk samen met vrouw Karin naar Parijs gevlucht.
”Hij wil wegblijven van dit soort prikkels”, zegt Akyol daarover. De bedoeling is dat hij zijn boezemvriend snel gaat bellen om te vragen of het allemaal nog wel gaat met hem. ”Inhoudelijk kan ik verder niets meer doen”, zo besluit Eus.

Bron: