Het lijkt erop dat de luchthaven steeds meer een strijdtoneel wordt, want gisteren werd een heftige video op Twitter geplaatst door ene Menno, waarin te zien is hoe het Schiphol-personeel elkaar te lijf gaat. Één oudere man krijgt zo een harde klap van een collega dat hij knock-out gaat. Omstanders staan er bij en doen niets en de marechaussee is in geen velden of wegen te bekennen terwijl dit gewoon voor de ingang van Schiphol Plaza gebeurd.

Hoewel sommigen in de commentaren suggereren dat dit soort conflicten op Schiphol niet ongewoon zijn, is het verontrustend dat dit als ‘normaal’ wordt beschouwd. De voorzitter van een marechaussee vereniging geeft zijn kijk: “Met meer dan 65.000 mensen die op Schiphol werken, zijn conflicten op de werkvloer niet ongewoon. Natuurlijk is het niet goed hoe ze het ‘oplossen’, maar dit is niets nieuws. Het gebeurde vroeger en het zal in de toekomst nog wel eens gebeuren.” Maar zelfs als het vaker voorkomt, mag dit nooit als acceptabel worden beschouwd.

Het grote aantal werknemers op Schiphol betekent dat niet iedereen altijd goed met elkaar kan opschieten. Maar het is opmerkelijk dat Schiphol werkt onder de naam van onze koning. Je vraagt je af wat onze koning van dit soort knokpartijen vindt.

Hieronder de beelden:

Bron: