Wielrenners zijn een apart slag volk. Daar hoeven we geen discussie over te voeren. Menig weggebruiker irriteert zich materloos aan hobbyfietsers. Niet omdat ze hun hobby beoefenen, maar meer vanwege het idee dat bij een gedeelte leeft, dat de weg van hen is.

Wielrenners

Een apart volk dus. Anders hijs je jezelf niet in een retestrak pakje waar sponsors op staan die wielrenners zelf betaald hebben in plaats van andersom. En scheer je ook niet je benen met dezelfde ladyshave die je vrouw ook gebruikt.

Op de een of andere manier verkeren wielrenners vaak in de waan dat ze bezig zijn aan de Tour de France, maar in werkelijkheid sjeezen ze over een landweggetje. Of erger nog: op de openbare weg. Het is vaak voorgekomen dat andere weggebruikers zich ergeren.

En soms zorgt dat voor handtastelijkheden. Of erger nog: voor botsingen. Een auto voelt iets harder aan dan een fiets, maar dat heeft menig wielrenner wel eens aan den lijve ondervonden.

Van de weg af

Op het internet circuleren veel video’s van wielrenners die ten val komen om wat voor reden dan ook. Meestal tikt een auto ze aan, of zien ze een drempel over het hoofd.

In onderstaande video is het anders. We zien een weg met daarop meerdere wielrenners die zichzelf gewoon uitschakelen.

Want als je over de weg koerst en een middenstreep negeert, en een collega-fietser kijkt niet bepaald verder dan zijn eigen weghelft… Tsja, dan kan dat botsen.

En dat gebeurt ook. De klap is vrij fors dus je mag voor jezelf bepalen of je het videootje aanklikt. Onderstaand de beelden:

Bron: