Een Amerikaanse vrouw had last van nierstenen en moest behandeld worden, maar een bloedvergiftiging zorgde ervoor dat een routineoperatie veranderde in een viervoudige amputatie.

De 41-jarige Lucinda Mullins zat met een niersteen in de weken voor de feestdagen. De vrouw werd behandeld, maar die behandeling verliep niet zoals het moest. Haar niersteen zorgde voor een infectie en er was sprake van een bloedvergiftiging.

Mullins werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en dagenlang verdoofd zodat dokters haar konden behandelen. Toen ze opnieuw wakker werd, kreeg ze te horen dat haar benen geamputeerd waren. Niet veel later vertelden de dokters haar dat ze ook haar armen zou verliezen omdat de infectie zich verspreid had. Zouden ze dat niet doen, dan zou Mullins het niet overleven.

Positief

De vroegere verpleegster blijft, ondanks de levensveranderende ingreep, zelf erg positief. „Ik ben gewoon zo blij dat ik leef. Ik zie mijn kinderen. Ik zie mijn familie. Ik heb tijd voor mijn man. Dat zijn de kleine dingen op dit moment.”

Maar ook heel wat andere familieleden en vrienden proberen Mullins zo veel mogelijk te steunen. „Op een gegeven moment zaten hier geloof ik 40 mensen in de wachtkamer. De telefoontjes en de sms’jes, de gebeden en de dingen die mensen hebben gestuurd. De kleine bemoedigende woorden. Ik kan gewoon niet bevatten dat mensen zulke dingen voor me doen.”

Om Mullins en haar gezin te steunen werd er al een GoFundMe-pagina opgezet. Die zamelde al meer dan 180.000 dollar in.

„Cindy en haar familie zullen hun huis moeten aanpassen aan Cindy’s behoeften, haar protheses en hulpmiddelen. De kosten van dit alles kunnen overweldigend zijn. We zijn deze inzamelingsactie gestart omdat we onze held Cindy willen steunen, net als haar man DJ die haar altijd aan haar zijde staat”, klinkt het bij de organisatoren van de actie.

Bron: