Stoptober is in het leven geroepen voor mensen die moeten stoppen met roken en Dry January voor mensen die eens moeten stopen met drinken. Welk van de problemen groter is, geen idee, maar het is wel een stok achter de deur om eens te stoppen of in ieder geval te minderen. Wanneer je een paar biertjes per week drinkt of zo nu en dan een sigaretje rookt bij een drankje, dan is er niets aan de hand. Maar omdat deze twee mindelen zo sociaal geaccepteerd zijn en zo verslavend kunnen werken wil het nog weleens voor problemen zorgen. Het is namelijk niet de beste gewoonte voor je gezondheid. En wist je trouwens dat je er ook nog eens een stuk gezonder uit gaat zien wanneer je hiermee stopt!

Stoppen met drinken is goed voor je uiterlijk!

We moeten er natuurlijk wel even bij vertellen dat onderstaande gevallen een behoorlijke drankverslaving hebben gehad. Wanneer jij op het gemiddelde van 1 of 2 wijntjes per dag zit is dit nog lang niet te vergelijken met onderstaande mensen. Maar we kunnen in ieder geval stellen dat dit genoeg motivatie zou moeten zijn om die fles zo nu en dan lekker links te laten liggen:

IkPas

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou! IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch? Dat is nog niet alles, er zijn nog meer voordelen die je hier kunt bekijken. IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt bij ons terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, badges die je kunt verdienen met uitdagingen; alles om jouw uitdaging te volbrengen! We vragen je niet om nooit meer alcohol te nuttigen, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten.

(via IkPas.nl)

Bron: