Momenteel heeft Viaplay de rechten van de Formule 1 in handen. Topman Roger Lodewick laat weten dat wanneer de streamingsdienst die rechten onverhoopt kwijtraakt, het bedrijf nog steeds toekomst heeft in Nederland. ”Maar die rechten zijn wel heel belangrijk.”

Viaplay rechten Formule 1

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn tot en met het einde van 2024 in bezit van Viaplay. Momenteel is het echter al mogelijk om te bieden op de rechten voor de volgende jaren.
Zoals bekend zit het moederbedrijf van Viaplay in zwaar weer. Dat zou kunnen betekenen dat andere partijen kunnen toeslaan en hogere bedragen kunnen bieden voor de rechten. Bij RTL Z wijst topman Roger Lodewick op het belang van de F1-rechten. ”Die zijn voor ons heel erg belangrijk.” Mocht Viaplay de rechten kwijtraken, denkt Lodewick dat er nog steeds toekomst in Nederland is.

Meerdere partijen willen toeslaan

Naast Viaplay zijn er nog meer gerenommeerde bedrijven die azen op de Formule 1. Niet alleen Ziggo mengt zich in de race, ook RTL Nederland dingt mee. Een woordvoerder van RTL bevestigt dat er al een oriënterend gesprek heeft plaatsgevonden. Momenteel worden de opties bekeken.
Lodewick ziet het gebeuren, maar heeft er ‘alle vertrouwen’ in dat Viaplay de strijd zal gaan winnen. Hij houdt iets later toch een slag om de arm en sluit niet uit dat een andere partij er met de rechten vandoor gaat. Dat zou niet het einde van Viaplay in Nederland betekenen.

Andere sporten ook goed

De topman wijst op Ziggo, die de rechten drie jaar geleden kwijtraakte. ”Zij zijn ook gewoon doorgegaan.” Als Viaplay de rechten kwijtraakt, zal er gekeken worden naar andere sporten zoals voetbal. Momenteel heeft de streamingsdienst al de Premier League en de Bundesliga. Ook kunnen dartsfans terecht bij Viaplay. Al met al genoeg om voor te strijden dus.

Bron: