De zaken tegen Ali B hebben ongelooflijk veel aandacht gekregen in de media en heel Nederland heeft kunnen zien hoe de voormalige rapper snotterend en stotterend zichzelf staande probeerde te houden in de rechtszaal. Bouali wordt verdacht van twee verkrachtingen en twee aanrandingen, met in totaal drie slachtoffers, onder wie zangeres en actrice Ellen ten Damme. Ten Damme heeft geen aangifte gedaan, maar het OM heeft haar verklaring meegenomen in de aanklacht. Op 12 juni 2024 begon de behandeling van deze strafzaak bij de rechtbank Haarlem. Het OM eiste op 14 juni een gevangenisstraf van drie jaar.

Wat de uitspraak gaat zijn weten we nog niet, het kan alle kanten op gaan. Er zijn veel mensen die geloven in de onschuld van de rapper en dat beide partijen de incidenten wellicht anders hebben ervaren. Andere denken dat de rapper schuldig is aangezien er zoveel aangiftes tegen hem liggen en het meerdere keren fout gegaan zou zijn. De uitdrukking ‘Waar rook is is vuur’ wordt dan ook vaak gebruikt in dit geval.

Ali B op straat gesignaleerd

Waar het schip voor Ali zal stranden is aan de rechters. Het is vrijwel zeker dat de televisie carrière van de rapper voorgoed ten einde is gekomen. Op Dumpert zijn nu beelden verschenen van Ali die direct na de rechtszaak op straat gesignaleerd is. De rapper maakt een verwarde indruk en loopt te schreeuwen. Voor het gemak is er gebruikt gemaakt van ondetiteling:

Bron: