Mocht Geert Wilders de ambitie hebben om ooit de hoofdrol in een actiefilm te spelen, heeft hij in ieder geval al ’n potentiële stuntdubbel. Kijkers van First Dates moesten gisteren even in hun ogen wrijven toen een geblondeerde gozer het restaurant binnenstapte. “Hij lijkt precies op Geert Wilders!”

Afgelopen dinsdag kreeg een zestal lijsttrekkers de kans om ’n kiezer over te halen tijdens een politieke special van First Dates. Onder anderen boerenknuffelaar Caroline van der Plas en D66-stoot Rob Jetten gingen op date met een zwevende kiezer. Geert Wilders was vermoedelijk te druk met kattenbakken legen en kwam niet naar het First Dates-restaurant. Toch was de kijker gister even in de war: heeft Geert een dubbelganger?

‘Zoek de verschillen’

Want bij de binnenkomst van Mick begin je jezelf toch achter de oren te krabben. De geblondeerde tweede kamer-kuif is niet te omzeilen. “Zoek de verschillen”, schrijft iemand bij een foto van Mick en een foto van Wilders op X. Een ander: “Ik wist niet dat Geert een zoon had?”

Verkiezingen

De PVV heeft de verkiezingen gewonnen. In zijn overwinningsspeech in een stampvol café in Scheveningen noemde Wilders de winst ‘een enorm compliment, maar ook een enorme verantwoordelijkheid’. “Wij zullen ons best moeten doen om het waar te maken voor de 2 miljoen mensen die op ons gestemd hebben,” sprak hij.

Waar de PVV na eerdere verkiezingen door andere partijen werd uitgesloten, noemde Wilders zijn partij nu ‘niet meer te negeren’. Hij deed daarbij een verzoek naar andere partijen: “We zullen met elkaar moeten zoeken naar overeenkomsten.”

Bron: