Nicole des Bouvrie de dochter van de bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie maakte haar opwachting in het populaire televisieprogramma ‘Steenrijk, Straatarm’. Hierbij wisselt ze haar comfortabele boerderijleven in voor een nederig bestaan in een Maarssense portiekflat.

Nicole en haar partner Arne moesten zien rond te komen met een budget van 60 euro in de week dat in schril contrast staat met hun gebruikelijke uitgavenpatroon. Het ‘arme gezin’ ontvangt voor hun week in luxe maar liefst 1500 euro een bedrag dat Nicole doet verbazen. “Dat geven wij helemaal niet uit,” merkt ze op.

Het is niet de eerste keer dat het programma wordt betrapt op dingen die niet kloppen. Dit keer was het budget voor het ‘arme’ gezin niet juist. Maar goed inmiddels weten we dat de redactie gewoon een groot geld bedraag klaarligt en dit helemaal niet het weekbudget is van het ‘rijke’ gezin. Eerder werd ook al duidelijk dat er nep ‘miljonairs’ aan mededen die helemaal niet ‘rijk’ waren.

Terug naar Nicole die in het programma werd geconfronteerd met de harde realiteit van een beperkt budget iets wat ver afstaat van haar normale leven vol luxe. Ze deelt haar ervaringen over het kleine appartement waar ze verblijft inclusief een bed in de cv-ruimte en een onrustig brandalarm.

Deze ervaring is slechts een deel van Nicole’s huidige leven. Ze is ook verwikkeld in een juridische strijd rond de erfenis van haar vader. Samen met haar broer Jean Marc en Jan jr. hoopte ze een vriendschappelijke oplossing te vinden, maar tevergeefs. Een nieuwe rechtszaak dient zich aan, een strijd die Nicole zwaar valt. “Ik wilde er alles aan doen om de bemiddeling te doen slagen,” zegt ze, maar het lot heeft anders besloten.

Bron: