Gebarentolk Mirjam Stolk uit Nieuw-Beijerland verovert momenteel het hele internet. Aanleiding is haar uitvoering van het nummer Europapa van Joost Klein. In een video is te zien hoe tolk Mirjam even laat zien hoe je moet hakken op het Songfestival-nummer.

Hakkende Mirjam

De versie die Mirjam heeft gemaakt, dient speciaal voor doven en slechthorenden. In de originele video van Joost Klein, draagt hij een kobaltblauw jasje met hoge schouders. Ook Mirjam heeft iets blauws aangetrokken.
Tegen het einde van het nummer gaat Mirjam hakkend los op de happy hardcore in het nummer. En dat doet ze super, want binnen drie dagen is haar versie honderdduizenden keren bekeken.

Geen onbekende

Het kan zijn dat je Mirjam al eens eerder hebt gezien. In 2019 maakte ze haar opwachting op het Songfestival in het Israëlische Tel Aviv. Zoals volgers weten won Duncan Laurence die editie.
Mirjam deed toen een uitvoering van zijn nummer Arcade in gebarentaal. Ook toen waren mensen laaiend enthousiast, met een stortvloed aan memes als gevolg.
Op de website van Mirjam is te lezen dat ze muziek tolken ontzettend graag doet. In het laatste jaar van haar opleiding ontdekte ze dat muziek gecombineerd kon worden met haar werk. “Ik dacht meteen: dit is iets voor mij!”

Joost Klein Songfestival

Toen bekend werd gemaakt dat Joost Klein de opvolger is van het falende duo Mia Nicolai en Dion Cooper, fronsten veel mensen hun wenkbrauwen. Dit kon toch niks zijn?
Inmiddels zijn die meningen wel bijgesteld. Het nummer Europapa is een energiek lied waar een verdrietig verhaal achter schuilt. Joost is zijn ouders al op vroege leeftijd verloren. Het nummer is een soort eerbetoon aan zijn vader.
Dat steeds meer mensen het deuntje niet meer uit hun hoofd krijgen, blijkt wel uit het aantal streams. Op Spotify is het nummer meer dan een miljoen keer gestreamd. Op dit moment is het op YouTube ook al 5! miljoen keer bekeken.
Ter vergelijking: Burning Daylight van Mia en Dion staat ruim een jaar later op 2.5 miljoen views. Hup Joost!

Bron: