We hadden er natuurlijk nog op kunnen wachten, Sylvana Simons heeft zich niet stilgehouden omtrent de drie geschminkte fans tijdens de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen. Drie fans waren verkleed als de iconische Ruud Gullit uit 1988 toen hij met het Nederlands elftal het EK won. Daarbij hadden de fans niet alleen een pruik op gedaan, maar ook hun gezicht bruin gemaakt om zo meer op Gullit te lijken. Wereldwijd heeft de ‘woke-gemeenschap’ met afschuw gereageerd op deze verkleedpartij. Dit terwijl er helemaal geen kwaad achter zit, Gullit zelf heeft ook laten weten dat hij het juist mooi vindt: “Ik voel me eigenlijk best vereerd. Ze zijn me nog niet vergeten. […] Dit is echt ludiek bedoeld en als eerbetoon.”

Daan, één van de Gullit-fans, heeft laten weten te stoppen met de ‘act’ vanwege de kritiek. Onder andere KOZP-voorman Jerry Afriyie is kwaad: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil diezelfde meerderheid bepalen wat racisme is? Hoe Nederlands wil je het hebben?” Ook heeft Afriyie boos gereageerd op Gullit: “Het discrimineren van een hele gemeenschap laat je niet afhangen van de mening van één persoon.”

Sylvana Simons reageert op Ruud Gullit en Humberto tan!

Maar nu heeft ook Sylvana zich gemeld. Op Twitter aka X heeft Sylvana zich behoorlijk uitgelaten over Gullit: “Niemand kan mij ervan overtuigen dat er geen diepe onderliggende afgunst schuilt achter die -schijnbaar- onontkoombare behoefte om zich voor te doen als zwart. Natuurlijk niet om zwart te zijn. Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen.” Ook Humberto Tan, voorzitter van een stichting die strijdt tegen racisme en discriminatie in het voetbal, heeft laten weten dat het prima als ludiek en eerbetoon te zien is. Toch denkt Sylvana dat de reactie van Gullit te wijden is aan zijn ego, gezien haar reactie op Twitter: “Eeeeegooooo…”

Bron: