De nieuwste aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm heeft gisteren hartverwarmende reacties opgeleverd van kijkers. In eerste instantie noemen mensen de rijke Levi een ‘patsertje’. Dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Hij heeft een hart van goud.

Levi en Esmeralda

In de uitzending van gisteren zagen we de rijke Levi, Esmeralda en hun kinderen Jay, Jenna-Lyn en Jazz. In de luxe villa in Zeeland is er aan niets gebrek.
Dat klinkt natuurlijk mooi, maar Levi weet hoe het is om weinig geld te hebben. Hij is verslaafd geweest aan een aantal dingen. ”Ik ben gokverslaafd geweest, ik dronk veel en heb een beetje alles qua drugs gedaan.” Het is de ontmoeting met vrouw Esmeralda geweest die alles heeft veranderd. ”Zij is mijn redding geweest”, zo geeft hij eerlijk toe.
Inmiddels is Levi eigenaar van een goedlopend schildersbedrijf. De situatie zit anders in elkaar voor Jeffrey en zijn zoon Celvin.

Jeffrey en Celvin

De twee moeten rondkomen van vijftig euro per week. De woning in Enschede ziet er niet uit. In enkele kamers ligt niet eens een vloer. De muren zijn kaal en er hangen geen gordijnen.
Het is een bizarre gewaarwording en tegelijkertijd een eye-opener voor kijkers. Want dit gun je je ergste vijand niet. Gelukkig is Jeffrey bijna schuldenvrij.

Renovatie

Levi en zijn gezin hebben het moeilijk in de woning van Jeffrey en Celvin. En dan besluit Levi het gezin te hulp te schieten.
Hij roept een klein legertje op om een nieuwe vloer te laten leggen. Ook worden er gordijnen opgehangen, en worden de muren geverfd. Het eindresultaat is hartstikke mooi.
En daar blijft het niet bij. Op X zijn kijkers een soortvan inzamelingsactie gestart voor Jeffrey en Celvin. En dit gaat momenteel ontzettend hard. Onderstaand enkele reacties:

Wij vinden het hartverwarmend wat er voor Jeffrey en Celvin wordt gedaan. Deel dit bericht zodat nog veel meer mensen dit lezen.

Bron: