In een spectaculaire ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie werd de promotie van Roda JC Kerkrade naar de Eredivisie abrupt uitgesteld. De Kerkradenaren leken op weg naar promotie na een overwinning van 2-0 op SC Cambuur, maar de vreugde werd getemperd door FC Groningen, die in blessuretijd gelijkmaakte tegen Telstar, eindigend in een 1-1 gelijkspel. Bij Roda JC dacht men ten onrechte dat Telstar daarna nog een doelpunt had gemaakt, maar dit bleek niet het geval te zijn. Dit zet de stage voor een directe promotieplek in de Eredivisie volgende week, wanneer Groningen en Roda JC het onderling uitvechten.

Het verschil tussen Roda JC en FC Groningen bedraagt nu drie punten, nadat Groningen zich in de laatste minuten naar een gelijkspel vocht tegen Telstar dankzij een goal van Thom van Bergen in de 95e minuut. De beslissing over wie rechtstreeks promoveert, valt dus in het aankomende duel tussen de twee teams in Groningen.

In het stadion van Roda JC ontstond een opmerkelijk tafereel toen de fans al juichend het veld op renden voor het eindsignaal, in de veronderstelling dat Groningen met 2-1 had verloren. Dit werd namelijk omgeroepen door de stadionspeaker. De euforie werd echter snel getemperd toen de fout werd rechtgezet: het duel van Groningen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De stadionspeaker bood zijn excuses aan voor de verwarring, waarbij hij verklaarde dat er geen doelpunt was afgekeurd in de slotfase van Telstar tegen Groningen.

Bron: