De 22-jarige schaatsster Femke Kok is relatief nieuw in de scene. De Nederlandse langebaanschaatsster is met name gespecialiseerd in de sprintafstanden, 500 en 1000 meter. Bij de eerste wereldbekerwedstrijd op 23 januari 2021 won Kok voor het eerst sinds maart 2011 namens Nederland goud op de 500 meter.

Femke weet al bij de junioren veel indruk te maken op de schaatsbaan. Met haar tijden, en ook bij de senioren behoort Kok inmiddels al tot de Nederlandse top. Als 1e jaars junioren A (seizoen 2018/2019) werd ze in Baselga di Piné maar liefst drie keer wereldkampioen en belandde ze ook nog eens drie keer op de 2e plaats. Geen slechte start voor een veelbelovende carrière op de schaatsbaan. Bij de drie opeenvolgende wereldbekerwedstrijden na de wereldbekerwedstrijd zorgde Kok voor een unicum door in totaal vier keer op rij de 500 meter te winnen. Maar, zoals we allemaal weten doen vrouwelijke schaatssters het niet alleen goed op de ijsbaan.

Femke Kok doet niet onder voor Leerdam en Schulting

Nederlandse schaatssters zijn een regelrechte hit op Instagram. Het beste voorbeeld is natuurlijk Jutta Leerdam die niet alleen in Nederland bewonderd wordt door haar uiterlijk, maar ook in het buitenland flink bekend is. Met ruim 4,1 miljoen volgers op Instagram is Jutta dan ook de meest gevolgde schaatsster van het land. Dat bereikt Jutta niet alleen door schaatsfoto’s te plaatsen, ook de kiekjes van regelmatige vakanties vliegen ons om de oren. Schaatssters als Suzanne Schulting hebben dit ook begrepen, Suzanne staat inmiddels bijna op 1 miljoen volgers. Kok is nog relatief nieuw op de schaatsbaan, maar weet op Instagram ook al behoorlijk wat mensen aan te spreken met haar foto’s. Net zoals Leerdam en Schulting heeft Kok natuurlijk een uitzinnig figuur van al dat harde werk op de schaatsbaan. Dat komt dan ook goed uit de verf wanneer Kok vakantiekiekjes plaatst. Momenteel 89.000 volgers, maar er komen er vast meer:

Bron: