De geruchtenmolen draait op volle toeren rond prinses Amalia. Terwijl Nederland nog wacht op haar toekomstige koningin, wordt er nu wild gespeculeerd over haar liefdesleven. Zou Amalia binnenkort een partner aan haar zijde hebben? Maar wat als deze partner nu eens een vrouw is?

Premier Mark Rutte heeft zich hierover uitgesproken en stelt dat het geen probleem zou zijn als Amalia verliefd zou worden op een vrouw. Want dat zou betekenen dat we dan twee koninginnen in het land hebben en dat blijkt geen probleem te zijn. Een gewaagde uitspraak, maar wat als deze liefde zich uitstrekt tot onze zuiderburen?

De Belgische kroonprinses Elisabeth komt hierbij in beeld. Echter, hier ontstaat een complexe situatie. Een decreet uit 1830 in België verbiedt leden van het huis van Oranje-Nassau voor altijd van alle macht en gezag in België. Dat betekent dat hoewel Amalia in Nederland geen problemen zou hebben met haar toekomstige koningschap, ze nooit koningin van België kan worden. Voor Elisabeth geldt het omgekeerde: zij zou wel de titel van koningin van Nederland kunnen dragen.

Hoewel deze speculaties een intrigerende gedachte zijn, is er momenteel geen enkel bewijs dat Amalia en Elisabeth ooit een liefdeskoppel zullen vormen. We zullen moeten afwachten hoe Amalia’s liefdesleven zich zal ontwikkelen terwijl ze zich voorbereidt op haar toekomstige koninklijke verantwoordelijkheden, maar een leuk weetje is het wel.

Bron: