De positie van Peter Gillis, vooral bekend van zijn vakantieparken en razendpopulaire realityserie, komt steeds meer onder juridische druk te staan. Naast eerdere beschuldigingen van belastingfraude en mishandeling, heeft het Landelijk Bureau Bibob hem nu ook aangemerkt als een vermeende criminele ondernemer.

Gillis bezit acht vakantieparken in Nederland en drie in België. Al jaren heeft hij problemen met lokale gemeenten, voornamelijk vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op zijn terreinen. Eerder kon hij deze problemen afkopen met dwangsommen, maar de juridische zaken stapelen zich nu op.

Gedoe met Nicol Kremers

De ondernemer wordt vervolgd voor de mishandeling van zijn ex-vriendin, Nicol Kremers. Daarnaast is hij ook in het vizier van de FIOD en de Belastingdienst gekomen, wat heeft geleid tot formele vervolging voor belastingfraude. Het meest zorgwekkende is dat het Landelijk Bureau Bibob hem heeft aangemerkt als een vermeende criminele ondernemer. Dit is een label dat moeilijk te verwijderen is en kan leiden tot langdurige problemen voor zijn vakantieparken.

Pistool in de la

Gillis wordt ook overtreding van de Wet wapens en munitie verweten. Bij de FIOD-inval werd in een bureaula een pistool gevonden. Volgens Gilles had hij dat jaren geleden afgepakt van een lastige campinggast, zo verklaarde hij destijds aan weekblad Privé. “Dat ding ligt al 20 tot 25 jaar in het bureau dat ik zelf nooit gebruik. Het bureau is ook al drie keer verhuisd. Ik dacht dat het om een alarmpistool ging, een onschuldig iets,” aldus Gillis.

Hoewel een negatief Bibob-onderzoek niet het einde van een bedrijf hoeft te betekenen, lijkt het in dit geval bijna onmogelijk voor Gillis om zijn reputatie te herstellen. Het Oostappen-concern is immers rond zijn persoon opgebouwd. De vraag is nu: wil SBS/Talpa nog doorgaan met iemand die wordt aangemerkt als een ‘vermeende criminele ondernemer’?

Bron: