Zij zijn hier om de rechtszaak bij te wonen tegen drie mannen die worden verdacht Mark Gillis, de zoon van Peter, in november 2021 te hebben overvallen.

Brute overval

Mark, ook bekend van de SBS-realityserie Massa Is Kassa, werd op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel aankwam, even ten zuiden van Helmond. De forensische recherche deed daarna sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer. Daarbij werden diverse sporen aangetroffen, waaronder DNA-sporen.

Drie van de vier verdachten staan dinsdag voor de rechter.

Wanneer is Peter aan de beurt?

Tegen Peter Gillis zelf lopen ook meerdere zaken. Zo zou hij zijn ex onder meer in haar rug en neus hebben gebeten. De zaak zou eigenlijk dinsdag dienen, maar is verschoven naar een nog onbekende datum. Daarnaast loopt er een groot onderzoek van de Belastingdienst en de FIOD wegens belastingfraude. Ook heeft de rechter de horeca in drie vakantieparken gesloten omdat daar vermoedelijk crimineel geld wordt witgewassen.

Massa is Kassa terug op tv

Afgelopen vrijdag bracht het ANP naar buiten dat de realityserie ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ deze herfst niet zou worden uitgezonden op SBS6. Maar niets is minder waar. Het kersverse seizoen is dit najaar tóch wel op de buis te zien. ‘Nu de rechtszaak, die oorspronkelijk op 29 augustus zou aanvangen, is uitgesteld, gaan we het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa dat nu in productie is nog dit jaar uitzenden op SBS6’, luidde de reactie van SBS.

Tien seizoenen

Gillis is sinds de zomer van 2020 te zien bij SBS6. De tien seizoenen van Massa is Kassa kenden een wisselende startdatum. Zo begon de eerste reeks in augustus, maar was de eerste aflevering van het tiende seizoen in mei van dit jaar te zien. Gemiddeld kijken er 650.000 mensen naar Massa is Kassa.

Bron: