Vrijdagavond was Özcan Akyol aanwezig op het boekenbal waar uiteraard veel pers aanwezig is. Uiteraard stond de pers daar niet te wachten op Akyol om te vragen wat zijn favoriete boek was, ze wilden het natuurlijk over Matthijs van Nieuwkerk hebben. Akyol heeft namelijk zijn maatje behoorlijk voor de bus gegooid door heel Nederland een paar weken lekker te maken met een filmpje van een agressieve Matthijs van Nieuwkerk. Dat hele filmpje bleek een filmpje te zijn van een oude documentaire en het viel allemaal reuze mee. Akyol deed volgens veel mensen gewoon ‘een beetje tof’ ten nadele van de reputatie van Van Nieuwkerk. Akyol heeft hierdoor zijn tv-optreden bij VI gecanceld, hij heeft ruzie met de VI-heren. Bart Ettekoven zag hem op het boekenbal: “Ja, die is nog nooit zo snel ergens naar binnen gerend, want die wist natuurlijk welke vragen er zouden komen. Iedereen wilde natuurlijk alles weten.

Özcan Akyol besluit de benen te nemen

Ettekoven vervolgt: “Kijk, hier was hij. Hij zei: ‘Nee, nee, nee, nee. Ik ga helemaal niks zeggen.’ Hij zat natuurlijk donderdagavond al niet bij VI, hij heeft te kennen gegeven daar even helemaal klaar mee te zijn. Ja, het is hem toch een beetje te heet onder de voeten geworden, want ja… Hij heeft natuurlijk toch verhalen verteld die achteraf niet helemaal de waarheid bleken te zijn. Hij had beelden gezien, daardoor was zijn mening totaal bijgedraaid en dat bleken beelden die allang in een documentaire over De Wereld Draait Door te zien zijn geweest. Dat waren helemaal geen nieuwe beelden en ze waren ook niet schokkend. Jammer dat hij zo snel doorloopt, maar ja… Dan denk ik: ga dan niet naar zo’n feestje, want iedereen gaat tegenover hem, ook zonder camera binnen, beginnen over dat filmpje.” De beelden zijn onderaan te zien, maar eerst…

Akyol nergens meer veilig voor pers

Ook binnen werd Özcan Akyol nog flink belaagd door de pers met vragen over zijn uitspraken over Van Nieuwkerk. RTL Boulevard-verslaggever Laïs van Niel is tijdens het Boekenbal naar hem toegegaan, legt Daan Nieber uit: “Ze is naar Eus gegaan om te vragen hoe dat nou met het filmpje zat en de rel.” Op de beelden zien we Van Niel naar Akyol lopen: “Eus, gaan we niet toch even een borreltje drinken met elkaar?” Akyol voelt de bui al hangen: “Nee, nee, nee, sorry, ik ben echt hier even op een bedrijfsfeestje, dus liever niet. Wil je dat respecteren?” Een wegrennende Akyol:

Bron: