Het dramatische verlies van Oranje raakte de 23-jarige Bart Blom diep. Hij had zo veel vertrouwen in de overwinning dat hij zelfs een trofee voor Nederland op zijn arm liet tatoeëren.

“Ik dacht echt: we worden Europees kampioen,” zegt hij aan de telefoon tegen RTL Nieuws. Maar de realiteit kan hard zijn, vooral als je zo’n risico neemt voor een tattoo.

Bart, afkomstig uit Brabant, had vóór het EK voetbal al de UEFA-bokaal op zijn arm laten tatoeëren. Hij vond de ludieke actie van een tattooshop in Geleen op TikTok en besloot mee te doen. “De tattoo was al ontworpen en moest op een zichtbare plek,” legt hij uit. Hij koos voor de Nederlandse vlag met de tekst ‘EURO 2024 WINNER’. “Ik heb wel meer domme tattoo’s,” zegt hij met een glimlach.

Hoewel Nederland het niet tot de finale schopte, blijft Bart trots op zijn tattoo. “Je weet dat dit kan gebeuren als je zo’n tattoo zet. Dat is het risico dat je neemt.” Nederland verloor de halve finale van Engeland, dat nu zondag tegen Spanje speelt.

Ondanks het verlies is Bart vastbesloten om zijn tattoo te houden. “Ik heb vanochtend al zoveel berichtjes gekregen van vrienden en familie. Ik vind het gelukkig wel een mooie herinnering.”

Naast de teleurstelling van het verlies, komt er nog een andere tegenvaller voor Bart: als Nederland Europees kampioen was geworden, had hij maar liefst €10.000 kunnen winnen van de tattooshop. Helaas loopt hij dat geld nu mis. “Helaas,” zegt hij met een zucht.

De tattooshop in Geleen laat weten dat de actie een succes was omdat het veel publiciteit heeft opgeleverd. Bart was gekozen uit vijftien gegadigden die ook wel bereid waren de tattoo te laten zetten. Ondanks de gemiste kans op het prijzengeld, blijft Bart positief en ziet hij zijn tattoo als een blijvende herinnering aan zijn geloof in Oranje.

Het verhaal van Bart is een prachtig voorbeeld van passie, risico, en de kracht van herinneringen. Zijn ervaring laat zien dat, zelfs als de uitkomst niet is wat je had gehoopt, de reis en de symbolen die je onderweg verzamelt, waardevol blijven.

Bron: