Arno Kamminga heeft behoorlijk wat aandacht getrokken op de Olympische Spelen in Parijs dit jaar. De zwemmer gespecialiseerd in de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Kamminga traint onder leiding van Mark Faber; eerder trainde hij onder leiding van Martin Truijens, Kees Robbertsen en Bregje van der Pluijm. Kamminga heeft behoorlijk wat prestaties op zijn naam staan. Kamminga is nationaal recordhouder op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Hij won goud op de 100 en 200 m schoolslag tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2019 en op de 4×50 m wisselestafette tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2017.
Ook op de Olympische Spelen is Kamminga geen onbekende. Op de Olympische Zomerspelen 2020 won hij zilver op de 100m en 200m schoolslag. Daarmee werd hij, na Johannes Drost, Wieger Mensonides en Pieter van den Hoogenband, de vierde Nederlandse man die een individuele Olympische zwemmedaille won. Maar dit jaar gaat het alleen over zijn zwembroek.
Arno Kamminga wereldberoemd door zwembroekje!
Kamminga is er dit jaar helaas niet in geslaagd om een medaille te winnen tijdens de finale van de 100 meter schoolslag. Op social media was er behoorlijk wat commotie op de zwembroek en de kritiek was niet te houden. Mannen zouden volgens critici ook zwempakken moeten dragen, net zoals de vrouwen. Dat zou namelijk gestroomlijnder zijn. Toch zwemmen vrijwel alle mannen in een strakke lange zwembroek zonder bovenkantje. Die van Arno stak er met kop en schouders bovenuit.
Ex-tophandbalster Tess Lieder-Wester bij Humberto A Paris: “Ik vroeg me al af of hij niet gewoon sneller is als het broekje tot over de navel komt. Het hoeft niet zó laag toch? Vrouwen zwemmen toch ook niet in bikini? Maar wel in een gestroomlijnd en strak pak. Dus waarom de mannen niet?” Op social media wordt voornamelijk gesproken dat de zwembroek van Arno ’teveel toont’. Arno is er vooral trots op: