Monique Westenberg het speeltje van André Hazes, heeft recent voor ophef gezorgd door het promoten van het zeer verslavende en inmiddels verboden middel snus. De actie heeft veel kritiek gekregen, ook van Flair-columniste Hester Zitvast, die niet terughoudend is in haar veroordeling.

Hester is van mening dat Monique een verkeerd signaal afgeeft door een Instagram-story te delen waarin te zien is hoe André een nicotinezakje tegen zijn tandvlees duwt. Als moeder van vier kinderen vindt Hester het onbegrijpelijk dat Monique zo’n gedrag als “sexy” bestempelt.

In haar column voor Flair benadrukt Hester dat het probleem verder gaat dan alleen het promoten van een verslavend product. Ze wijst op de verantwoordelijkheid van Monique als rolmodel en moeder. Het feit dat snus ook gebruikt wordt om scholieren te verleiden tot de criminele wereld, maakt de actie volgens Hester des te zorgwekkender.

Hester uit haar teleurstelling over de onvoorwaardelijke adoratie die Monique lijkt te hebben voor André. Ze vraagt zich af waarom alles wat hij doet als heilig wordt beschouwd, zelfs nadat hij net is afgekickt van drank en drugs. Het openlijk promoten van een extreem verslavend middel getuigt volgens Hester van een gebrek aan doordachte keuzes.

Als moeder zou je verwachten dat Monique meer bewustzijn en verantwoordelijkheid toont, vooral omdat haar zoontje, mini-Dré, op een gegeven moment ook met deze schadelijke gewoonte in aanraking kan komen. Hester hoopt dat Monique beseft dat haar actie ongelukkig en onverantwoordelijk was.

Bron: