Moeder Angie Matthews moest creatief zijn toen ze door een verhuizing geen pannen tot haar beschikking had. Omdat ze toch graag zalm wilde eten, besloot ze het stukje vis te koken in…de afwasmachine. Over het resultaat was ze erg tevreden.

Koken zonder pannen

Wanneer je gaat verhuizen is het natuurlijk een rommelige periode. Ingepakte dozen met allerlei spullen maken het vaak niet makkelijk om precies te vinden wat je zoekt. Maar in je nieuwe keuken staan zonder pannen is niet zo handig. Dan kun je ook gewoon iets bestellen.

Angie Matthews besloot dat niet te doen. Ze had trek in zalm, maar zonder pannen was dat lastig. En daarom besloot Angie om de vaatwasser te gebruiken om de zalmfilet te koken. De Britse vertelt tegen Daily Star verbaasd te zijn geweest over het resultaat.

Zalm uit de vaatwasser

De moeder, die momenteel geen werk heeft, zegt: ”Het was meer een soort test om te zien of het kan. Ik heb de zalm eerst in folie gewikkeld.” De 53-jarige vrouw vergat daarna om de instellingen van de vaatwasser aan te passen. ”Toen ik de zalm er uithaalde, was hij doorgekookt.”

Toch heeft Angie genoten van het stukje vis, dat geserveerd werd met aardappelen en erwtjes. ”Die hebben de buren voor me gemaakt”, zo geeft ze eerlijk toe.

Waarom diezelfde buren dan niet ook de zalm voor haar konden bakken is niet bekend. De afwasmachine-maaltijd is Angie uitstekend bevallen. ”Het was overheerlijk.” In de toekomst wil ze het vaker gaan doen. ”Alleen pas ik de instellingen dan wel aan, haha.”

Bron: